Seksuele hulpverlening
Wat is Seksuele Hulpverlening?
Vaak hebben mensen moeite met de stap te zetten naar seksuele hulpverlening en hebben daar een verkeerde beeldvorming bij. In feite is een vorm van seksuele hulpverlening gewoon een specifieke vorm van gesprekstherapie
Een kwart van de mensen heeft weleens problemen met seksualiteit. Je bent dus niet de enige. Seks gaat niet altijd vanzelf en soms is er professionele hulp nodig.
Seksuele problemen hebben vaak negatieve invloed op het dagelijkse leven van veel mensen. Problemen op seksueel gebied leiden vaak tot spanningen in de relatie en mensen hebben vaker last van minder zelfvertrouwen, spanningen en sombere gevoelens.
love-is-wonderful
Uit onderzoek (seksuele gezondheid in Ned. van de Rutgers Nisso Groep) blijkt dat seksuele problemen en psychische problematiek sterk samenhangen. Veel somatische- en/of psychische klachten worden door seksuele problemen veroorzaakt.
Afhankelijk van het probleem richt de begeleiding zich op de relatie, het geven van informatie en het aanbieden van oefeningen om thuis in een veilige sfeer te proberen.
Uit de gesprekken ontstaat het inzicht om individuele- of relationele problemen verder uit te diepen om tot de kern van het probleem door te kunnen dringen zodat oplossingen geboden kunnen worden.